Latest :
Pin It
Home » , , , , , » The Pianist (Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ) (2002)

The Pianist (Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ) (2002)


ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η αληθινη ιστορια ενος εβραιου μουσικου ονοματι Βλαντισλαβ Σπιλμαν (Adrien Brody), που επεζησε του ολοκαυτωματος στο εβραϊκο γκετο της Βαρσοβιας.

Η διθυραμβικη επιστροφη του Roman Polanski που βραβευθηκε με το Χρυσο Φοινικα των Κανων, κινειται γυρω απο την αληθινη ιστορια ενος Εβραιου που επεζησε του ολοκαυτωματος, κατα τη διαρκεια της επελασης του Χιτλερ και των ναζιστικων δυναμεων στην Ευρωπη. Η ταινια, βασιζεται στο βιβλιο (“Death of a city”) του Εβραιου πιανιστα Βλαντισλαβ Σπιλμαν, το οποιο ειναι γνωστο για την χαρακτηριστικη αντικειμενικοτητα με την οποια εξιστορουνται τα γεγονοτα.

Ο Πολανσκι ακολουθει την ιδια ακριβως πορεια και στην ταινια του, κατορθωνοντας να διατηρησει μια αποστασιοποιημενη οπτικη απο τις δραματικες καταστασεις που εζησαν χιλιαδες ανθρωποι εκεινη την περιοδο, δινοντας ωστοσο στο θεατη πληρη εικονα της φρικαλεοτητας και του παραλογου των μαρτυριων στα οποια υπεβαλαν οι Γερμανοι στρατιωτες τα μελη της Εβραϊκης φυλης.

Αυτη ακριβως η αποστασιοποιηση του Πολανσκι απο τα γεγονοτα, εχει προκαλεσει εναν διχασμο στη γνωμη των κριτικων. Πολλοι ειναι αυτοι που λενε οτι ενα τοσο σοβαρο θεμα χρειαζεται μια πιο στενη και προσωπικη προσεγγιση, κατηγορωντας τον σκηνοθετη οτι εδωσε στην ταινια ενα χαρακτηρα «ακαδημαϊκο». Και η αληθεια ειναι οτι και εγω θα περιμενα απο εναν ανθρωπο που εζησε απο κοντα μια τετοια κατασταση, να δω ενα καπως πιο ευαισθητο η ακομη και καταγγελτικο υφος. Ωστοσο το οτι δεν φανηκε μια τετοια προθεση στην ταινια δεν νομιζω οτι ειναι κατι για το οποια θα επρεπε να τον κατηγορησει κανεις, παρα μαλλον το αντιθετο. Ιδιως μαλιστα οταν αυτη η αποστασιοποιηση και η συνειδητη αποχη του ηρωα απο τα τεκταινομενα, ειναι στην ουσια αυτο που τον κρατα ζωντανο. 

Είδος ταινίας: Biography | Drama | History
Βαθμολογία: 8.5/10 from 272,598 users
Σκηνοθεσία: Roman Polanski
Σενάριο: Ronald Harwood (screenplay), Wladyslaw Szpilman (based on the book by)
Ηθοποιοί: Adrien Brody, Emilia Fox, Frank Finlay
Πρεμιέρα: 28 March 2003 (USA)
Χώρα παραγωγής: USA

Δείτε Online την ταινία The Pianist με Ελληνικούς Υπότιτλους πατώντας ΕΔΩ


SHARE IT :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε μας Like στο Facebook για να μην χάνεις ούτε μία νέα ταινία!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

Δώσε ένα Έγκυρο email και πάτα ΕΓΓΡΑΦΗ

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Online FreeWatch - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger