Latest :
Pin It

Memento (2000)



ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Λέοναρντ Σέλμπι (Guy Pearce), πρώην ερευνητής ασφαλιστικών εταιρειών, υποφέρει από απώλεια πρόσφατης μνήμης, έπειτα από επίθεση κακοποιών μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Η γυναίκα του (Jorjia Fox) βιάστηκε και δολοφονήθηκε, ενώ ο Σέλμπι τραυματίστηκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να θυμάται τα πάντα μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά να μην μπορεί να σχηματίσει νέες αναμνήσεις. Έπειτα από 10-15 λεπτά, ό,τι μαθαίνει ή πληροφορείται, όποιο πρόσωπο συναντά σβήνεται από το μυαλό του.

Η συνεχής απουσία του παρόντος τον κρατά καθηλωμένο στο παρελθόν, με μοναδικό σκοπό να ανακαλύψει και να εκδικηθεί εκείνον που ευθύνεται για το θάνατο της γυναίκας του και για τη δική του κατάσταση, κρυμμένο πίσω από τα αρχικά "Τζον Τζι". Για το λόγο αυτόν συγκεντρώνει στοιχεία και συναντά ανθρώπους που ισχυρίζονται πως γνωρίζουν ποιος είναι ο δολοφόνος. Ανατρέχοντας συχνά στην παρόμοια περίπτωση ενός παλιού πελάτη του, του Σάμι Τζένικγκς (Stephen Tobolowsky), ο Σέλμπι αναπληρώνει την ανάπηρη μνήμη του φωτογραφίζοντας τους συνομιλητές του ή μετατρέποντας το σώμα του σε σημειωματάριο. Την ίδια στιγμή, ο Τέντι (Joe Pantoliano) και μια μυστηριώδης μπαργούμαν, η Νάταλι (Carrie-Anne Moss), του προσφέρουν τη βοήθειά τους, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να τον στρέψουν ο ένας εναντίον του άλλου.

Εγκλωβισμένος σε ένα μοναχικό και λαβυρινθώδες Λος Αντζελες, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο που δεν θυμάται πώς έφτασε στα χέρια του, έρμαιο στις διαθέσεις των άλλων, ο Λέοναρντ Σέλμπι πρέπει επιτέλους κάποιον να εμπιστευτεί. Μια φωτογραφία σβήνει αντί να εμφανίζεται, ένας νεκρός ζωντανεύει και η ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται αντίστροφα.


Είδος Ταινίας: Έγκλημα,Δράμα,Μυστήριο
Επίσημη Πρεμιέρα: 05-09-2000
Σκηνοθέτης: Christopher Nolan
Σενάριο: Christopher Nolan
Ηθοποιοί: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano,Mark Boone Jr., Stephen Tobolowsky

Δείτε Online την ταινία Memento με Ελληνικούς Υπότιτλους πατώντας ΕΔΩ



SHARE IT :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε μας Like στο Facebook για να μην χάνεις ούτε μία νέα ταινία!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

Δώσε ένα Έγκυρο email και πάτα ΕΓΓΡΑΦΗ

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Online FreeWatch - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger